Hábits que cuiden la meva salut sexual

Cuidar de la nostra salut sexual és essencial i ajuda a mantenir una bona qualitat de vida. És un aspecte fonamental, tan important com ho és la salut física, mental i emocional.
 
 
Segons l'Organització Mundial de la Salut, la salut sexual és un estat de benestar físic, mental i social en relació amb la sexualitat. El primer que hem de comprendre és com aquesta pot repercutir en la nostra qualitat de vida: mantenir una bona relació amb el sexe ajuda a oxigenar el cervell, mantenir un equilibri hormonal, reduir l'estrès, tonificar el nostre cos, alliberar hormones relacionades amb la felicitat i el benestar, augmentar la nostra confiança i millorar la relació amb nosaltres mateixes i amb els altres. Un dels problemes als quals ens enfrontem és la poca dedicació del nostre temps a la cura del nostre cos, al plaer, al sexe i a la intimitat. Adquirir uns certs hàbits en el nostre dia a dia, influirà directament en la cura de la salut sexual i ens ajudarà a evitar possibles problemes futurs com la falta de desig, l'anorgasmia, la falta de confiança o la transmissió d'infeccions sexuals.
 
Fes exercici regularment i mantingues una dieta equilibrada
Una alimentació saludable ens donarà l'energia i els nutrients essencials per a mantenir en equilibri les nostres hormones. D'altra banda, fer exercici regularment t'ajudarà a aconseguir un benestar emocional i augmentarà la libido.  

Fes-te revisions ginecològiques periòdiques i informa't de totes les opcions mèdiques de prevenció
És important acudir al ginecòleg, mínim cada dos anys, per a poder fer-te una revisió completa i una citologia: Candidiasis, càncer de mama, càncer de coll uterí, infeccions de transmissió sexual, etc. Algunes d'elles no tenen símptomes, i acudir al ginecòleg amb regularitat és la millor manera de prevenir i curar. Es recomana anar al ginecòleg des de la primera vegada que es mantenen relacions sexuals.

No deixis de costat l'educació sexual
El coneixement del nostre propi cos, del plaer, estar informada sobre les relacions sexuals, sobre infeccions o embarassos ens ajudarà a entendre millor el nostre cos i a prendre millors decisions.

Cuida la teva higiene íntima
És important seguir una rutina d'higiene íntima: rentar-nos diàriament amb aigua o sabó íntim, evitar mantenir la zona humida, beure molta aigua i fer pipí i rentar la zona després de les relacions sexuals.  

Coneix el teu cos i deixa enrere els tabús
Atreveix-te a conèixer sexualment el teu cos i el plaer. Coneix què t'agrada i com respons a tota mena d'estimulacions. Cerca la teva part més eròtica i aprèn també a estimar-te, valorar-te i ser feliç. 

Comunica't amb la teva parella sexual
Parla amb la teva parella sobre sexe, sobre el que t'agrada i el que no, sobre el que et ve de gust fer. Cerca el teu plaer en l'altre sense por, tens llibertat per a expressar els teus desitjos i també per a posar límits. Accepta, demana i rebutja sense sentir que pots ser jutjada.
 
I DURANT EL SEXE...
 
Cuida't durant el sexe utilitzant sempre preservatiu, rentant-te abans i després de les teves relacions i utilitzant productes 100% naturals sense tòxics com Naturalub de Biolove, un lubricant orgànic, vegà i sense silicona que conté prebiòtics. No descuris el teu cos en una cosa tan important com la salut sexual i tria sempre el millor per a tu.
 
 
Esta web utiliza cookies técnicas, de personalización y de análisis, propias y de terceros, para anónimamente facilitarte la navegación y analizar estadísticas del uso de la web. Obtener más información
extralarge
large
tablet
mobile
g