Com equilibrar la flora vaginal?

La majoria de les dones experimenten desequilibris a la flora vaginal durant algun moment de la seva vida. Aquest desequilibri pot provocar molèsties, irritacions i infeccions a la zona vaginal.
 
 
Segur que alguna vegada has notat un canvi de flux, molèsties o picors a la teva zona íntima. És normal perquè el nostre cos respon a certs canvis, com pot ser l'edat o la fase del cicle menstrual en la qual ens trobem, provocant un lleuger desequilibri a la flora vaginal. No obstant això, aquest desequilibri pot ser més pronunciat o pot ser provocat per factors externs pel que hem de tenir en compte una sèrie de consells per a poder cuidar-nos. No hem d'oblidar que la nostra flora intestinal és més important del que pensem, ja que desenvolupa una funció digestiva, metabòlica, hormonal i fins i tot influeix en el nostre cervell i defenses.

QUÈ ÉS LA FLORA VAGINAL?

La flora vaginal és el conjunt de microorganismes que viuen de manera natural a la vagina de la dona. Està composta principalment per lactobacils, que es caracteritzen pel seu efecte protector davant els diferents patògens que arriben a la vagina, ajudant a l'equilibri vaginal, protegint la zona de la mucosa i mantenint el pH vaginal amb un grau d'acidesa determinat.

COM POT DESEQUILIBRAR-SE?

Per l'ús d'anticonceptius, el tractaments amb antibiòtics, tenir relacions sexuals sense protecció, l'edat, la fase del cicle menstrual, una higiene íntima excessiva, utilitzar roba massa ajustada o l'estrès poden provocar aquest desajustament a la nostra zona íntima.

SÍMPTOMES

Quan la nostra flora no estigui equilibrada, ho notarem. Picor, cremor, canvi de color, olor i quantitat en el flux vaginal, sequedat, molèsties en orinar i en tenir relacions sexuals, etc. Has d'estar pendent i acudir al teu ginecòleg quan presentis aquests símptomes.

PRECAUCIONS

Encara que el desequilibri de la flora vaginal, en general, no dóna lloc a infeccions greus és important cuidar-se i prendre precaucions perquè els símptomes són molt molestos i, a vegades, el reajustament del nostre cos és lent i difícil.

Evitar portar roba ajustada o de fibra sintètica. Sempre és preferible utilitzar roba de cotó i que no quedi atapeïda al cos.

Mantenir sempre l'àrea genital seca.

Rentar la zona íntima només amb aigua o gel íntim especial.  

Extremar la higiene abans i després de les relacions.

Netejar sempre la zona de l'anus de davant cap endarrere per a evitar el contagi dels bacteris de l'anus a la vagina.

Seguir una dieta sana i equilibrada, consumint aliments que continguin de manera natural components probiótics com els lactis, el quefir, el chucrut, olives, cogombrets i fruites com la poma, la pinya o la taronja.
 
NATURALUB ÉS EL TEU EQUILIBRI
 
Un dels errors més comuns que cometem les dones és cuidar la nostra higiene vaginal igual que ho fem amb una altra part del cos. I no ha de ser així. A més de seguir totes les precaucions indicades anteriorment, hem de tenir també molta cura amb els productes que utilitzem com, per exemple, el sabó íntim i també el lubricant. En el primer cas, tria sempre un gel íntim especialment desenvolupat per a la zona íntima, dermatològicament testat i que sigui hipoal·lergogen.
 
 
En el segon cas, t'aconsellem triar sempre lubricants naturals, a base d'aigua i 100% lliure de tòxics com Naturalub. Té un pH entre 5 i 5,5 pel que s'encarregarà de regular el teu, a més de mantenir l'equilibri hormonal del teu cos, evitant així aquestes possibles infeccions que sempre ens espanten en el moment de tenir relacions sexuals. Si ets propensa a tenir un pH vaginal més àcid, aquest lubrificant frenarà la baixada evitant que el seu valor baixi de 5 i, per tant, regulant el teu pH. Naturalub és l'opció ideal per a continuar gaudint del sexe sense haver de preocupar-te de la teva flora vaginal. Hi ha productes que sí que et cuiden i Naturalub ho fa deixant-te gaudir amb uns ingredients tan naturals com el teu cos.
 
Esta web utiliza cookies técnicas, de personalización y de análisis, propias y de terceros, para anónimamente facilitarte la navegación y analizar estadísticas del uso de la web. Obtener más información
extralarge
large
tablet
mobile
g